1. خانه
  2. نکات شیر دوشی
  3. لاینر در دستگاه شیردوشی

لاینر در دستگاه شیردوشی

آستر سرپستانک یا کلاهک شیردوش یا همان لاینر تنها بخشی از دستگاه شیردوشی است که مستقیما با گاو در تماس است. این آستر در کنترل ورم پستان و برای شیردوشی حیاتی است.

اهمیت لاینر:
دستگاه شیردوشی یکی از مهم ترین تجهیزات در یک مزرعه تولید محصولات لبنی است و به عنوان بخشی از نگهداری آن، تعویض منظم کلاهک شیردوش یا همان لاینر اهمیت بسیار زیادی دارد. همانطور که بالاتر گفتیم بررسی وضعیت آنها در کنترل ورم پستان موثر است.

لاینر باید به طوری طراحی شوند تا درون شِل قرار بگیرند و مهمتر از آن برای پستان گاوها مناسب باشند. برای جلوگیری از احتقان شیر در پستان، لاینر ها باید به اندازه ای بلند باشند که بتوانند اجازه گردش خون مناسب را بدهند.

هنگامی که داخل لاینر سخت شود یا بگیرد، ضدعفونی کردن آن دشوارتر می شود و می تواند به عنوان مخزن حمل عفونت عمل کند که منجر به افزایش خطر آلودگی بین گاوها شود.

طول عمر لاینر ها:
لاینر ها عمر مفید محدودی دارند -معمولاً حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ دوشش برای لاینر های پلاستیکی و ۸۰۰۰ دوشش برای لاینر های سیلیکونی. با این حال، عوامل زیادی می‌توانند بر طول عمر لاینر تأثیر بگذارند، و بررسی مکرر وضعیت آن‌ها ضروری است.

لاینر ها در اثر استهلاک استفاده از آنها و یا با کلر و سایر مواد شیمیایی مورد استفاده در کارخانه شیردوشی آسیب می بینند که این آسیب در لاینر های پلاستیکی بیشتر به چشم می آید. این آسیب منجر به از بین رفتن خاصیت ارتجاعی، زبری و در نهایت پارگی و شکاف پلاستیک آن می شود. اگر به طور منظم لاینرهای خود را با پراستیک اسید می شویید، ممکن است بیشتر نیاز به تعویض مکرر آنها داشته باشید.

تمیز کردن و ضد عفونی کردن لاینر:
وقتی واحدهای لاینر ضدعفونی نمی شوند، باقی مانده شیر آلوده می تواند شش تا هشت گاو را که زیر آن خرچنگی قرار می گیرند را نیز آلوده کند. به همین دلیل است که استفاده از یک ضدعفونی کننده مناسب برای شستن لاینر ها پس از دوشش گاو مبتلا به ورم پستان یا هر بیماری دیگر (چه از یک خرچنگی جداگانه استفاده شده باشد چه استفاده نشده باشد)، حیاتی است.

چک کردن هفتگی لاینر ها:
بررسی کنید که لاینر و شلنگ ها پیچ نخورده باشند.

لاینر های پلاستیکی باید بعد از هر ۲۵۰۰ بار شیردوشی یا تقریبا هر شش ماه تعویض شوند. اما لاینرهای سیلیکونی عمری نزدیک به ۸۰۰۰ دوشش گاو دارند.

در لاینرهای سیلیکونی به دلیل نیروی بین مولکولی کم سیلیکون، دینامیک زنجیره ای خوبی بوجود می آید. در نتیجه این ماده دارای خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری بسیار بالایی است که حتی پس از استفاده طولانی مدت از آن نیز ویژگی اش از بین نمی رود. این موضوع تضمین می کند که لاینرهای سیلیکونی بسیار انعطاف پذیر باقی می مانند و قادر به انطباق با پستان های بسیار حساس گاو ها هستند.

توجه: بسیار مهم است که لاینرهادر شرایط خوبی باشند، زیرا آنها تنها بخشی از دستگاه هستند که مستقیماً با پستان گاوها در تماس هستند. لاینری که آسیب دیده باشد، شکل خود را از دست می دهند و از پستان به خوبی شیر نمی دوشد، در نتیجه باعث افزایش زمان شیردوشی و کاهش محصول می شود.

لاینر های فرسوده همچنین منبع باکتری های مختلف، به ویژه باکتری های ترمودوریک هستند، زیرا این باکتری ها در شکاف ها و تَرک های لاینر پنهان می شوند.

چگونه لاینر شیردوشی تولید می شود؟
در دنیای لبنیات مدرن امروزی، تجهیزات شیردوشی بخشی ضروری از فرآیند تولید شیر ​​می باشد. تقریباً هر گاو شیرده حداقل یک تا سه بار در روز با دستگاه شیردوش در تماس قرار می گیرد.

یک بخش به ظاهر ساده و در عین حال بسیار ضروری و مهم یک دستگاه شیردوش، لاینر شیردوشی است. این جزء همان قطعه ای است که پستان را در بر می گیرد و شیر را از پستان خارج می کند. برای اطمینان از اینکه این قطعه از دستگاه شیردوشی می تواند کار خود را به خوبی انجام دهد، نیاز به تولید دقیق و بررسی های کیفی زیادی دارد.

نوشته قبلی
تمیز کردن دستگاه شیردوشی
نوشته بعدی
مزایااستفاده شیردوشی اتوماتیک
فهرست